Πέτρος Ψωμάς

Ο Πέτρος Ψωμάς γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα, για δύο λόγους που θεωρεί εξίσου σημαντικούς: λόγω καταγωγής και λόγω επιλογής. Ασχολείται επαγγελματικά με την εκπαίδευση ενηλίκων, τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ.

Παράλληλα συμμετέχει ενεργά στα κοινά της Πάτρας, ως μέλος, συντονιστής ή επικεφαλής ομάδων συμπολιτών, στον κοινωνικό, πολιτιστικό, επιστημονικό και εθελοντικό τομέα (συν-ιδρυτής στο “Πλήρωμα 94”, συν-επιμελητής στο “TEDxPatras”, συν-διοργανωτής του “Patras Science Festival” κ.α.). Έχει εργαστεί επί χρόνια σε τοπικά και περιφερειακά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (ως αρθρογράφος ή/και στα εμπορικά τους τμήματα), έχει συγγράψει τέσσερα βιβλία (τα τρία αφορούν την Πάτρα) και πρόσφατα -στις 16/2/2019- ίδρυσε την αυτοδιοικητική κίνηση “σπιράλ” με την οποία συμμετείχε, ως Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Παραμένει επικεφαλής της παράταξης και είναι Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Κίτσιου και έχουν μία επτάχρονη κόρη, την Ελπίδα.