Μαρία Μπριάνα

Η Μαρία Μπριάνα εργάζεται στη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων από τον Ιανουάριο του 2022 και είναι υπεύθυνη για θέματα επικοινωνίας και προβολής της Βιβλιοθήκης.

Έχει συμμετάσχει ως σύμβουλος Επικοινωνίας σε μία σειρά από projects, καμπάνιες και μελέτες οργανισμών τόσο στον ιδιωτικό όσο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Είναι διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων στη Διοίκηση Υπηρεσιών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της υπήρξε υπότροφος της ΕΣΗΕΑ «Κληροδότημα Αικατερίνης Βιδάλη», του ΙΚΥ, και τέλος, του προγράμματος «Ηράκλειτος ΙΙ». Είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ με πολυετή διδακτική εμπειρία.

Τα ερευνητικά και διδακτικά της ενδιαφέροντα εντάσσονται στο πεδίο της στρατηγικής επικοινωνίας και αφορούν στη δημόσια διπλωματία, στο place branding, στη διαχείριση κρίσεων, στον τουρισμό και τον πολιτισμό. Σε συνεργασία με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής έχει αναλάβει την επικοινωνία και την προβολή του Φεστιβάλ Γρίφων 2022 στη Βιβλιοθήκη της Βουλής στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο.