Κωνσταντίνος Λάττας

Ο Κωνσταντίνος Λάττας είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Διδάσκει Μαθηματικά και Πληροφορική στη μέση εκπαίδευση από το 1997. Από το 2009 μέχρι και σήμερα εργάζεται στο ιδιωτικό σχολείο «Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου». Συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα του βιβλίου Μαθηματικών των σχολών του Εμπορικού Ναυτικού υπό την επίβλεψη του εκδοτικού οίκου του Ιδρύματος Ευγενίδου Έχει συγγράψει εγχειρίδια Μαθηματικών για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου καθώς και για την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον της Γ΄ Λυκείου.
Έχει παρουσιάσεις και δημοσιεύσεις σε Μαθηματικά συνέδρια και περιοδικά με θέμα τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, τη Διαθεματική Προσέγγιση των Μαθηματικών και την Ανάπτυξη της Θετικής Στάσης των Μαθητών απέναντι στα Μαθηματικά. Συμμετείχε στην οργανωτική και συντακτική επιτροπή του νέου διαγωνισμού Μαθηματικών «Πυθαγόρας» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2019.

Τέλος από το 2017 είναι ο υπεύθυνος του διαγωνισμού Γρίφων Μαθηματικών και Λογικής για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.