Φώτης Λουριδάς

Ο Φώτης Λουριδάς γεννήθηκε στην Πάτρα το 1970. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκεί μάχιμη δικηγορία με έδρα την Πάτρα από το 1995. Ενεργός πολίτης από τις σπουδές του, ασχολήθηκε με τις συλλογικότητες και τις εθελοντικές ομάδες, τις οποίες συνδράμει στις δράσεις τους έμπρακτα ή παρέχοντας δωρεάν νομική συνδρομή.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών (ίδρυση το 2009), της Πολιτιστικής Ομάδας «Πλήρωμα 94» (ίδρυση το 1988), της Θεατρικής Ομάδας «Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας – ΡΕΦΕΝΕ» (ίδρυση το 2001 και μέλος ΔΣ την περίοδο 2004-2011) και του Αγήματος Ιστορικής Αναβίωσης «Παναγιώτης Καρατζάς» (από το 2018), με τις οποίες ασχολείται μέχρι σήμερα.

Το 2019 ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της ανεξάρτητης πολιτικής δημοτικής παράταξης «σπιράλ» και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Σήμερα ασχολείται ενεργά με την αυτοδιοίκηση στο Δήμο Πατρέων και είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του σπιράλ.

Συμμετείχε ενεργά στο πρώτο Φεστιβάλ Γρίφων στο Καστελλόριζο το 2021, με το Πλήρωμα 94 και το υποστηρίζει ώστε να εξελιχθεί σε θεσμό, ελπίζοντας οι μαθητές μέσα από αυτό να βρουν νέους τρόπους να ακονίσουν το μυαλό τους και να αγαπήσουν τα μαθηματικά και τις επιστήμες. Η μεταφορά του Φεστιβάλ στην Πάτρα είναι μια ευκαιρία ακόμα για εξωστρέφεια της πόλης καθώς και για τη νεολαία της να βιώσει μία νέα μαθησιακή εμπειρία από κορυφαίους συμμετέχοντες φορείς και επιστήμονες.