Ελένη Μουζουράκη

Η Ελένη Μουζουράκη σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, με κατεύθυνση στον Τομέα Ιστορίας Νεοτέρων Χρόνων. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία του ίδιου Πανεπιστημίου. Στη διάρκεια των σπουδών της στην Κρήτη εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης σε ερευνητικά προγράμματα, αλλά και στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης για την επεξεργασία, ταξινόμηση και τεκμηρίωση των Ειδικών Συλλογών.

Στη Βιβλιοθήκη της Βουλής εργάζεται από το 2003 με βασικές αρμοδιότητες την οργάνωση σύγχρονης υπηρεσίας πληροφόρησης, τεκμηρίωσης και εξυπηρέτησης, την αναδιάταξη των συλλογών και των υπηρεσιών της με παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών κοινοβουλευτικής πληροφόρησης και την ανάπτυξη του ψηφιακού ιστορικού κοινοβουλευτικού αρχείου.

Ως Προϊσταμένη του Τμήματος Βιβλιοθήκης Πόλης και Διαχείρισης Συστημάτων Βιβλιοθήκης στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, από το καλοκαίρι του 2022, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη της Βιβλιοθήκης σε δημόσιο χώρο συνάντησης και συζήτησης με βασικό άξονα τη μάθηση και τη γνώση, στη διασφάλιση ανοικτής και ισότιμης πρόσβασης με την ανάπτυξη σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων που επιτρέπουν την ανάδειξη των πλούσιων συλλογών της Βιβλιοθήκης και την αξιοποίησή τους ως εργαλεία στην εκπαιδευτική διαδικασία.