SΤEM Education Πάτρας

Ο STEM Education (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών) αναπτύσσει  ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα  ετήσιας διάρκειας για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο στηρίζεται σε προγράμματα  κάποιων από τα εγκυρότερα πανεπιστήμια του κόσμου (MIT, Carnegie Mellon, Tufts) όπως επίσης και καταξιωμένων εκπαιδευτικών που αποτελούν την επιστημονική ομάδα μας

Διαδραστικοί γρίφοι από τον κόσμο του SΤΕΜ

  • Διαδραστική έκθεση
  • Ρυθμίστε το ρολόι – Ένας γρίφος μηχανικής και μαθηματικών για μαθητές Δ’ – Ε’- ΣΤ’ και Γυμνασίου
  • Ο Fred και οι φίλοι του – Ένας γρίφος μαθηματικών για μαθητές Δ’ – Ε’- ΣΤ’ και Γυμνασίου
  • Crypto:bit – Ένα παιχνίδι-γρίφος από τον κόσμο της κρυπτογραφίας για μαθητές Δ’ – Ε’- ΣΤ’ και Γυμνασίου
  • Toast runner – Ένας γρίφος-πρόκληση, αριθμητικής και αλγοριθμικής σκέψης, για μαθητές Α’ – Β’ – Γ’ δημοτικού

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ STEM EDUCATION ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Ο Παναγιώτης Βέρρας είναι πτυχιούχος Μηχανικός Η/Υ με παιδαγωγική επάρκεια και μεταπτυχιακό στα Πολυμέσα (ΜΑ). Εξειδικεύεται στην αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής, εστιάζοντας στις μικρότερες ηλικίες και ειδικότερα στην αλληλεπίδραση των παιδιών με προγραμματιστικά περιβάλλοντα.

Έχει πολυετή εμπειρία σε προγραμματισμό συστημάτων ενώ συμμετέχει στην ανάπτυξη ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων. Επί σειρά ετών διδάσκει μικρούς μαθητές Εκπαιδευτική Ρομποτική μέσω της μεθοδολογίας STEM, ενώ τα τελευταία έτη προπονεί μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου για τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Έχει σειρά σημαντικών διακρίσεων, ενώ το 2017 κατέλαβε με την ομάδα του την τρίτη θέση στην κατηγορία Open, στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (WRO) που πραγματοποιήθηκε στην Κόστα Ρίκα, καθιστώντας τους Ολυμπιονίκες. Αποτελεί τον επιστημονικό υπεύθυνο του STEM Education Πάτρας ενώ παράλληλα διεξάγει webinars και workshops για την εκπαίδευση προπονητών και εκπαιδευτικών, μεταφέροντας τεχνογνωσία και γενικότερα βέλτιστων πρακτικών υλοποίησης έργων, σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές των διαγωνισμών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

O Θεόφιλος Γεωργάκης είναι εκπαιδευτικός πληροφορικής με πλήθος διακρίσεων στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής
Η Βασιλική Μουγκού είναι Νηπιαγωγός με εξειδίκευση στο SΤΕΜ για την προσχολική ηλικία