Γιώργος Πέττας

O Γιώργος Πέττας, ο ιδιόρρυθμος ξυλουργός / επιπλοποιός  από την Κόρινθο, όπου τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα για την κυρτότητα τον οδήγησαν  σε πολυάριθμες μοναδικές ξύλινες κατασκευές (δωδεκάεδρα, κυβοκτάεδρα, κ.ά.)!

Μαθηματικό Εργαστήρι αποκαλούν οι φίλοι του τον χώρο του και όχι άδικα…

Ο Γιώργος Πέττας εξομολογείται: Πάντα μου άρεσε να φτιάχνω σχήματα από τα περισσεύματα…  κατασκευάζοντας πλατωνικά, αρχιμήδεια και καταλανικά στερεά!

… και στη συνέχεια θα αναρωτηθεί: Τι είναι συμμετρία.. ο ποιητής θα έλεγε, ότι φοριέται απ’ την ανάποδη, ότι διπλώνει και ταιριάζει, ότι στρίβει και συμπίπτει.. μόνο η φαντασία δεν έχει καθόλου συμμετρία, γι’αυτό η συμμετρία χρειάζεται και λίγη φαντασία.. αν αυτή ακριβώς τη φαντασία τη φορέσουμε ανάποδα, θα μας βγει όλη η γεωμετρία.

Στο φεστιβάλ εκτός από  την παρουσίαση και εξήγηση των γεωμετρικών στερεών υπάρχει δυνατότητα και στην κατασκευή τους. Τα ξυλάκια είναι έτοιμα κομμένα και με την καθοδήγησή του οι μαθητές θα μπορούν να κατασκευάσουν γεωμετρικά σχήματα..
Για ηλικίες 12 ετών και άνω.

Ξυλουργός – Επιπλοποιός, ζει και εργάζεται στην Κόρινθο.

Παράλληλα καλλιέργησε το ενδιαφέρον του για την κυρτότητα μέσα από δέκα χρόνια αφιερωμένα στη μελέτη κατασκευή Πλατωνικών, Αρχιμήδειων και καταλανικών στερεών καθώς και τα αναπτύγματά τους.

Το εργαστήριό του έχει μετατραπεί και σε «μαθηματικό» εργαστήριο όπως το αποκαλούν οι φίλοι του. Ο ίδιος έγινε γνωστός από τις ξεχωριστές κατασκευές του και τον καλούν σε σχολεία όπου με την καθοδήγησή του οι μαθητές κατασκευάζουν γεωμετρικά στερεά με ξυλάκια που ήδη τους διαθέτει.

… μια διαδραστική ημέρα φτιάχνοντας στερεά με μαθητές σε ένα λύκειο στην Κεφαλονιά.