Νίκος Μιχαλόπουλος

“ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ” “ΘΕΛΩ” “ΜΠΟΡΩ”

Ένα ταξίδι θετικής σκέψης και ώθησης μέσα από προσωπικές αναφορές και εμπειρίες, αναδεικνύοντας τη δύναμη του ονείρου στη ζωή μας, την αξία της αντοχής στην αποτυχία και τη δύναμη της υπέρβασης, αλλά και απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα βίας στην εποχή μας, μέσα από την προσπάθεια της κατάκτησης της προσωπικής κορυφής του καθενός, η οποία ανεξάρτητα από το πόσο ψηλά θα φτάσουμε στη ζωή μας, βρίσκεται πάντα μέσα μας

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος είναι Εκπαιδευτικός και Απεσταλμένος του Υπουργείου Παιδείας στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και το Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο Καισαριανής για τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα για σχολεία.

Κατόπιν προσκλήσεως έχει πραγματοποιήσει ομιλίες και εκδηλώσεις σε περισσότερα από 700  σχολεία σε Ελλάδα, Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία, μιλώντας στους μαθητές για αθλητισμό, διατροφή, περιβάλλον, bullying, καθώς επίσης για αξίες ζωής μέσα από τον αθλητισμό, τη δύναμη του ονείρου στη ζωή μας, την αξία της υπέρβασης και τη σημασία του ακτιβισμού.

12 φορές ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ελλάδας Masters στον ακοντισμό, 7 φορές Βαλκανιονίκης Masters και με Χρυσό μετάλλιο στα European Masters Games στο Τορίνο το 2019.

Συγγραφέας 15 βιβλίων, Βραβευμένος με το Ευρωπαϊκό Βραβείο OIKOPOLIS και το Αριστείο του ΣΕΓΑΣ.

ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ - Τοποθέτησε την Ελληνική σημαία στα 6.000μ. της υψηλότερης κορυφής της Αφρικής και δεύτερης στον κόσμο, του όρους Κιλιμάντζαρο, συγκεντρώνοντας χρήματα για το προτεινόμενο για το Νόμπελ Ειρήνης ΜΑTHARE YOUTH SPORT ASSOCIATION στο Ναϊρόμπι, που φιλοξενεί παιδιά των παραγγουπόλεων του Ναϊρόμπι, φέρνοντας την Ελλάδα στην 1η θέση.