Γιώργος Έψιμος

  • Θα βρεθούμε μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο απόδρασης (escape room) και θα προσπαθήσουμε να δραπετεύσουμε από αυτό!
  • Θα γνωρίσουμε μερικά είδη γρίφων που μπορεί να υπάρχουν μέσα σε ένα escape room!
  • Θα μάθουμε τις βασικές αρχές που κρύβονται πίσω από το σχεδιασμό και την κατασκευή ενός  escape room!
  • Θα φτιάξουμε τους δικούς μας γρίφους για το escape room των ονείρων μας!

Ο Γιώργος Έψιμος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη διδακτική των φυσικών επιστημών. Το 2009 βρέθηκε στην Ξάνθη όπου μέχρι σήμερα διδάσκει φυσικές επιστήμες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Του αρέσει να μοιράζεται το εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργεί, κυρίως μέσω της ιστοσελίδας του (epsimos.com). Έχει γράψει αρκετά βιβλία και άρθρα σχετικά με τη διδασκαλία της επιστήμης και έχει οργανώσει δεκάδες επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων.

Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις εκλαΐκευσης της επιστήμης για παιδιά και ενήλικες, συχνά κάνοντας επί σκηνής πειράματα φυσικής. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω Covid δημιούργησε την ταινία μικρού μήκους “Πότε θα κάνω μάθημα”.

Τα τελευταία χρόνια διοργάνωσε αρκετά κυνήγια θησαυρού για μαθητές και ενήλικες. Το 2022 οργάνωσε το Πρωτάθλημα Γρίφων στο 6ο Γυμνάσιο Ξάνθης. Λίγο μετά η 11χρονη κόρη του πρότεινε να πάνε μαζί σε ένα δωμάτιο απόδρασης (escape room). Από τότε δεν έχουν σταματήσει να πηγαίνουν, να μιλούν ώρες για αυτά και για τους γρίφους που συναντούν.