Το Funky Dragon στo Καστελλόριζο

Οι δράσεις μας τους αφορούν τη μύηση στο μαγικό κόσμο της  διεπιστημονικής εκπαίδευσης όπου η αφήγηση ζωντανεύει μέσα από κατασκευές, ηλεκτρονική, προγραμματισμό και μαγικά ξόρκια! Τίποτα δεν είναι αδύνατο!

Α΄Δράση : Κρυπτογραφημένα κυκλώματα

Κρυπτογραφία και ηλεκτρονικά κυκλώματα ενώνονται σε ένα μοναδικό εργαστήριο κατασκευών! Με απλά ηλεκτρονικά θα κατασκευάσουμε μικρούς τηλεγραφους, θα μάθουμε για τα σήματα Μορς και θα παίξουμε ένα παιχνίδι κατασκοπείας. Εσύ μπορείς να σπάσεις τον κώδικα;

  • Εισαγωγή στην κρυπτογραφία
  • Τί είναι ο κώδικας Μορς και ο Τηλέγραφος
  • Εισαγωγή στην ηλεκτρονική
  • Δημιουργία τηλέγραφου με απλά ηλεκτρονικά
  • Κατασκοπικό παιχνίδι επικοινωνίας με τους τηλεγραφους όπου τα παιδιά επικοινωνούν με κώδικα Μορς και προσπαθούν να τον αποκρυπτογραφήσουν.

B΄ Δράση: Κώδικας: 3D printing

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι γλώσσα μιλάει ο 3D printer; Πώς ξέρει ακριβώς τί να κάνει; Σε αυτό το εργαστήριο σπάμε τον κώδικα της μηχανής και μιλάμε απευθείας μαζί του χρησιμοποιώντας GCode για να πειραματιστούμε και να δημιουργήσουμε!

  • Εισαγωγή στο 3D printing/ CNC
  • Τί είναι το Gcode και πώς σχετίζεται με τις CNC μηχανές
  • Αποκρυπτογράφηση του GCode
  • Χειρισμός του 3D printer απευθείας από τον κώδικα

Βασίλης Κουκουτσίδης: Ηλεκτρονική, Αθλητισμός και πολλή σοκολάτα!

Αυτά τα υλικά επιλέχθηκαν για φτιαχτεί ο Βασίλης Κουκουτσίδης.

Αλλά ... Ο καθηγητής Κομιξόμιουμ έβαλε κατά λάθος ένα συστατικό παραπάνω. Το χημικό F!

Έτσι γεννήθηκε ο kuku !!! Έχει αυτοεκδώσει 3 zines ( utrip, Πυξ mics και το punk παραμύθι Pills and Potions). Στην σοβαρή πλευρά του φεγγαριού και της ζωής ασχολείται με το S.T.E.A.M.

Μια φορά κι έναν καιρό, σε έναν γαλαξία μακρινό, γεννήθηκε μια μικρή μηχανικός με μια μυστική δύναμη.

Τη δύναμη της φαντασίας!

Οπλισμένη με μολύβια και κατσαβίδια, ταξιδεύει από την αρχιτεκτονική, στον προγραμματισμό, σε κόσμους επικής φαντασίας και τεχνολογίας με σκοπό να καταρρίψει τους τοίχους που τους χωρίζουν, για μια νέα γενιά padawans που μπορούν να δημιουργήσουν τα πάντα!

Τα επίσημα διαπιστευτήρια της γράφουν επάνω Υποψήφια Διδάκτωρ της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχ. του ΕΜΠ.

Ποια είναι όμως η ομάδα Funky Dragon
“Η Δήμητρα και ο Βασίλης είναι το Funky Dragon, μια αντισυμβατική, δημιουργική ομάδα εκπαίδευσης STEAM. Τέχνη, φαντασία, παιχνίδι και επιστήμη ενώνονται σε ένα επικό κοκτέιλ με στόχο την προώθηση της κουλτούρας του Δημιουργού. Τα εργαστήρια τους βασίζονται στη δύναμη της αφήγησης μέσα από την οποία τα παιδιά γνωρίζουν φανταστικούς κόσμους με φανταστικούς ήρωες αλλά πραγματικές ανάγκες. Σαν συνταξιδιώτες, τα παιδιά καλούνται να πάρουν αποφάσεις που διαμορφώνουν την ιστορία και να ξεπεράσουν προκλήσεις λύνοντας γρίφους, εφαρμόζοντας κανόνες μηχανικής και ηλεκτρονικής αλλά και δημιουργώντας τα δικά τους εργαλεία με 3D printing. Σκοπός είναι μέσα από κάθε περιπέτεια τα παιδιά να γίνονται πιο ανεξάρτητα, πιο εφευρετικά και δημιουργικά ώστε να μπορούν να υλοποιήσουν οποιαδήποτε ιδέα τους με οποιαδήποτε υλικά έχουν διαθέσιμα στο μέλλον.

Facebook: Funky Dragon

Instagram: @funkydragonspace