ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ 2024

Μιχάλης Μπλέτσας – Διευθυντής Εργαστηρίου Πληροφορικής ΜΙΤ Media Lab

O διακεκριμένος ερευνητής και διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΜΙΤ Μedia Lab είναι ο επίσημος προσκεκλημένος στη φετινή διοργάνωση, Θα κλείσει το φεστιβάλ με την ομιλία του: «Απομυθοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη».

Read More

Ernő Rubik

Ο καθηγητής Ernő Rubik, γνωστός διεθνώς για τον κύβο του, σε μια διαδικτυακή σύνδεση, κατά την έναρξη του φεστιβάλ.

Read More

Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ

Το Ελληνικού Ινστιτούτο Παστέρ συμμετέχει και τη χρονιά αυτή το ίδιο δυναμικά μέσα από τέσσερις πρωτότυπες δράσεις προκαλώντας το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων για ερευνητικές «περιπλανήσεις» στον χώρο της επιστήμης.

Read More

Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά – Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου

Ο Βασίλης Κατσούρος, Διευθυντής Ερευνών και Διευθυντής στο Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ) του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά (ΕΚ Αθηνά) θα αναφερθεί στον ρόλο και τις εφαρμογές των ψηφιακών εργαλείων και της ΑΙ στην εκπαίδευση.

Read More

Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) – Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – ΑΠΘ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) συμμετέχει στο φεστιβάλ με μια ενδιαφέρουσα διαδραστική παρουσίαση από τον καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Θεόδωρο Κεβρεκίδη και την καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Παρασκευή Μαλέα αναφορικά με τα λιβάδια της Ποσειδωνείας.

Read More

Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τμήμα Περιβάλλοντος

Η ομάδα από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου μέσα από πρωτότυπα εργαστήρια θα κεντρίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων για το περιβάλλον, προτρέποντάς μας «Ανακάλυψε τα οικοσυστήματα».

Read More

Χρυσάνθη Σκουμπουρδή – Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Μια πρώτη γνωριμία των μικρών μαθητών. προσχολικής κυρίως ηλικίας με τα μαθηματικά μέσα από ενδιαφέρουσες μαθησιακές δραστηριότητες από την κα Χρυσάνθη Σκουμπουρδή, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Εργαστήριο Μαθησιακής Τεχνολογίας και Διδακτικής Μηχανικής

Read More

Νίκος Μιχαλόπουλος

Ο Νίκος Μιχαλόόυλος καταθέτει τα δικά του βιώματα και τις προσωπικές του εμπειρίες αναδεικνύοντας τις αξίες της ζωής μέσα κυρίως από τον αθλητισμό, τη δύναμη του ονείρου στη ζωή μας, την αξία της υπέρβασης και τη σημασία του ακτιβισμού.

Read More

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΝΣΑ

STEAM PROJECTS: “Μεταμορφώνοντας την ανθρώπινη φύση”. Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση από την Δέσποινα Κορεντίνη.

Read More

Ένωση Ελλήνων Φυσικών

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών συμμετέχει στο φεστιβάλ με το πρωτότυπο και διαδραστικό πρόγραμμα πειραματικής διδασκαλίας των φυσικών επιστημών Science is Fun.

Read More

Science is fun – Δημήτρης Κονιδιτσιώτης

Για μια ακόμη χρονιά ο χημικός Δημήτρης Κονιδιτσιώτης – SCIENCE IS FUN θα μας μυήσει στον μαγευτικό κόσμο των Φυσικών Επιστημών μέσα από έξυπνα και πρωτότυπα περάματα, Για φέτος επιλέγει το θέμα: «Ορυκτοί άνθρακες ή ανανεώσιμες πηγές ενέργειας»; Ας πειραματιστούμε μαζί του…

Read More

Παναγιώτης Λάζος

Πώς αντιλαμβανόμαστε τα χρώματα; Πώς δημιουργούνται τα χρώματα στην οθόνη ενός κινητού; Μήπως δεν βλέπω χρώματα στα άκρα του οπτικού μου πεδίου; Στις ερωτήσεις αυτής θα απαντήσει με τον δικό του χαρισματικό τρόπο ο καθηγητής Παναγιώτης Λάζος.

Read More

Το Funky Dragon στo Καστελλόριζο

Η ομάδα Funky Dragon θα μας οδηγήσουν στο μαγικό κόσμο της διεπιστημονικής εκπαίδευσης μέσα από δράσεις όπου η αφήγηση ζωντανεύει μέσα από κατασκευές, ηλεκτρονική, προγραμματισμό και μαγικά ξόρκια! Τίποτα δεν είναι αδύνατο!

Read More

Αστρονομική & Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος “Hρακλής”

Η Αστρονομική & Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος – “Ηρακλής”. Σε συνεργασία με τον Κοσμά Γαζέα παρουσιάζει την έκθεση «Ο περίπατος του ηλιακού συστήματος» μια αναπαράσταση των πλανητών όπου ο επισκέπτης θα αντιληφθεί τα αναλογικά μεγέθη και τις σχετικές αποστάσεις μεταξύ τους.

Read More

Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Εξάρχεια – Καστελλόριζο: Μια σοκολάτα δρόμος! Μια ιστορική διαδρομή που θα ακολουθήσουμε λύνοντας γρίφους. Συνταξιδιώτες μας εκπαιδευτικοί των Ροδίων Παιδεία

Read More

Science Reactors

Πώς η επιστήμη γίνεται ελκυστική και κατανοητή; Μέσα από ένα Stand up Science kids από την ομάδα των Science Reactors. Μια ομάδα με ξεχωριστή εμπειρία στον της επικοινωνίας της επιστήμης.

Read More

Μουσείο Γρίφων – Δράσεις

Το Μουσείο Γρίφων  και ο ιδρυτής του μαθηματικός Πανταζής Χούλης συμμετέχει στο φεστιβάλ με σειρά δράσεων αναδεικνύοντας την ιστορία, τη σημασία και τα διάφορα είδη γρίφων.

Read More

Oskar van Deventer

Μια σημαντική παρουσία στο φετινό φεστιβάλ αποτελεί ο Oskar van Deventer, ο οποίος θεωρείται ο κορυφαίος γριφοποιός σε δημιουργικό επίπεδο, Μέσα από τις δικές του πρωτότυπες δημιουργίες θα ενισχύσει αλλά και θα προκαλέσει το ενδιαφέρον μας για τους γρίφους…

Read More

Μιχάλης Τούλουζας

Ένας από τους δύο Έλληνες χαρισματικούς γριφοποιούς, με καταγωγή από το Καστελλόριζο, συμμετέχει για τέταρτη συνεχή χρονιά στο φεστιβάλ με τους εντυπωσιακούς του ξύλινους γρίφους – σπαζοκεφαλιές.

Read More

Antuan – the Magician

Ο Αntuan, ο ταχύτερος Έλληνας λύτης του κύβου του Rubik, στην έναρξη του φεστιβάλ θα μας ταξιδέψει στον φανταστικό χώρο της μαγείας!!

Read More

Σπύρος Χρυσικόπουλος

«Κολυμπώντας πέρα από τα όρια» Ομιλία για την πραγματοποίηση των ατομικών στόχων μέσα από τις υπέρ-αποστάσεις

Read More

Θέατρο σκιών Χρήστου Στανίση

Ο Χρήστος Στανίσης, από τους πλέον αναγνωρισμένους καλλιτέχνες του θεάτρου σκιών, επιστρέφει στο Καστελλόριζο με την παράσταση: “Ο Καραγκιόζης και το αίνιγμα της Γοργόνας στο Καστελλόριζο”

Read More

Αιγαίου Αντίλαλοι

Μιχάλης Αναστασίου: λαούτο – τραγούδι • Ελένη Ευθυμίου: σαντούρι – τραγούδι • Βασιλική Ιατροπούλου: βιολί – τραγούδι

Read More

POP ROCK LIVE MUSIC

Είμαστε οι Level  – ο Γιάννης και η Μαριζέτα –  και σας περιμένουμε να ταξιδέψουμε μαζί στον όμορφο κόσμο της μουσικής. Αυτό το ταξίδι θα σας συνεπάρει με τα ποικίλα ακούσματα σε  ποπ, ροκ και ντίσκο ρυθμούς. Ελάτε να γίνετε το έξτρα μέλος των Level.