Αστρονομική & Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος “Hρακλής”

Αστρονομική Ένωση Δυτικής Ελλάδος

Περίπατος στο ηλιακό σύστημα

Μέσα από έναν περίπατο στο ηλιακό σύστημα ο επισκέπτης θα μπορέσει να αντιληφθεί τα αναλογικά μεγέθη και τις σχετικές αποστάσεις μεταξύ των πλανητών.

Το πόσο κοντά στον Ήλιο είναι οι εσωτερικοί πλανήτες και πόσο αναλογικά μακριά είναι οι εξωτερικοί, πόσο «άδειο» είναι το ηλιακό σύστημα όσον αφορά την έκταση που καταλαμβάνει σε σχέση με τις συνολικές διαμέτρους όλων των πλανητών, που χωράνε και οι οκτώ ανάμεσα στην απόσταση Γης – Σελήνης.

Diploma in Astronomy and Planetary Sciences – British Open University.
Ερασιτέχνης Αστρονόμος, Ελεύθερος Επαγγελματίας.

Ο Κίμων γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι η 2η γενιά από το 1997 στην οικογενειακή εταιρεία μεταξοτυπίας και ψηφιακής εκτύπωσης «Pantotype - L&K Papathanasopoulos», που εδρεύει στην Αθήνα από το 1947.

Ένα νέο υποκατάστημα της εταιρείας αναπτύσσεται και διαχειρίζεται ο Κίμων, με την ονομασία "Astrogenesis Collection" που είναι οι εφαρμογές εκτύπωσης επιστημονικών και αστρονομικών θεμάτων σε (μπλουζάκια, κούπες, αφίσες, μαγνήτες, τσάντες και πολλά άλλα), περισσότερα στο: astrogenesis.gr και https://www.facebook.com/astrogenesis.gr

Ασχολήθηκε με την HEL.SPA (Σώματείο Επαγγελματιών Μεταξοτυπών Ελλάδος) από το 1997 και από το 2003 έως το 2011 διετέλεσε γενικός γραμματέας του σωματείου καθώς συμμετείχε ως εκπρόσωπος της HEL.SPA στις συνεδριάσεις της ομοσπονδοίας μεταξοτυπών FESPA (Federation of European Screen Printing Associations). Από τον Φεβρουάριο του 2023 εξελέγη πρόεδρος στην του συνδέσμου μεταξοτυπών FESPA Ελλάς.

Η αστρονομία και η αστροφυσική ήταν τα ενδιαφέροντά του από τα παιδικά του χρόνια, η μελέτη της αστρονομίας και η χρήση εργαλείων (όπως τηλεσκόπια και κάμερες) για τη καταγραφή και φωτογράφιση ουράνιων αντικειμένων ήταν το πάθος του. Αυτό τον οδήγησε στις σπουδές αστρονομίας στο Βρετανικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (OU) και την απόκτηση Diploma στην Αστρονομία και τις πλανητικές επιστήμες.

Έχει τη θέση του προέδρου της «Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος» με έδρα το Αγρίνιο, που είναι και η καταγωγή του. Η αστρονομική εταιρεία συμμετέχει στη διοργάνωση αστροπάρτυ, εκδηλώσεων και δημόσιων ομιλιών για την αστρονομία, την αστροφυσική και το διάστημα. Ο σύλλογος διοργάνωσε με επιτυχία σε συνεργασία με τον δήμο Θέρμου το έτος 2018 και 2022 το astrofest της Χώρας με τη συμμετοχή 1200 ερασιτεχνών αστρονόμων και επισκεπτών.

Αστρονομική & Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος – “Ηρακλής”.
Η Αστρονομκή & Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος – “Ηρακλής”, (ΑΑΕΔΕ – Ηρακλής) είναι ο σύλλογος ερασιεχνικής αστρονομίας του Ν. Αιτωλοακαρνανίας με έδρα το Αγρίνιο. Διοργανωνει πλήθος αστρονομικών εκδηλώσεων, εξορμήσεων, διαλέξεων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων, συμμετέχει σε παρατηρήσεις ολικών Ηλιακών εκλείψεων ανά την υφήλιο. Έχει τομείς ηλιακής παρατήρησης, αστροφωτογραφίας, αστρομετρίας, ηλιακών ωρολογίων κ.α.