STEM Education

Οι πρώτοι αυτοματισμοί

Κατασκευή, Προγραμματισμός, Λειτουργία σε απόλυτη αρμονία όπως ένας αθλητής!

Μέσα από την ομαδική δραστηριότητα για την κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου που αλληλεπιδρά με τον αληθινό κόσμο σε πραγματικό χρόνο, τα παιδιά ζουν μια συναρπαστική και ψυχαγωγική εμπειρία που δεν θέλουν να τελειώσει!
Οι δραστηριότητες ενθαρρύνουν τους μαθητές να συνεργαστούν, να οικοδομήσουν, να λύσουν προβλήματα και να εξερευνήσουν, ενώ ταυτόχρονα καταλαβαίνουν καλύτερα τι είναι η «μάθηση STEAM».
Κάθε κατασκευή διαθέτει «τεχνητή νοημοσύνη» που είναι προϊόν της αλγοριθμικής σκέψης των μαθητών και πραγματώνεται μέσω ενός ψηφιακού προγράμματος που συντάσσουν εύκολα οι ίδιοι πάνω στην οθόνη ενός tablet.
Η διαδραστική, δημιουργική μάθηση είναι ευκολότερη από ποτέ και οι μαθητές, ως πραγματικοί Μηχανικοί, μπορούν να δουν τις κατασκευές τους σε δράση, να δοκιμάσουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην επίλυση προβλημάτων!

Ο STEM Education είναι ο πρωτοπόρος εκπαιδευτικός οργανισμός στην Ελλάδα με 8 εκπαιδευτικά Κέντρα σε όλη την χώρα. Είναι ο μόνος φορέας ο οποίος διαθέτει ετήσια εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες μαθητών βασισμένα στη μεθοδολογία STEM.
Είναι ο επιστημονικός σύμβουλος του WRO Hellas, ο οποίος διοργανώνει διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα. Οι μεγάλες επιτυχίες στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από τους μαθητές που εκπαιδεύονται στον STEM Education, εγγυώνται την κορυφαία ποιότητα των προγραμμάτων και των εκπαιδευτών.

Εκπαιδεύουμε τα παιδιά με σκοπό να αποκτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για το Μέλλον τους στην Εκπαιδευτική Ρομποτική, στον Προγραμματισμό και τις Θετικές Επιστήμες. Σε όλα τα Κέντρα μας, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις Σχολείων όλων των βαθμίδων, σε συνεργασία με Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων.

Επίσης, στον STEM Εducation διενεργούνται σεμινάρια εκπαίδευσης εκπαιδευτικών, διά ζώσης και εξ αποστάσεως. Στόχος των προγραμμάτων του STEM Education είναι να δημιουργηθεί μια νέα γενιά ανθρώπων, που χρησιμοποιώντας στοιχεία από όλες τις θετικές επιστήμες, σε συνδυασμό μεταξύ τους, να αποκτήσουν την ικανότητα να επιλύουν προβλήματα και να συμμετέχουν στον μελλοντικό ψηφιακό κόσμο που διαμορφώνεται με ταχύτατο ρυθμό. Στα Προγράμματα STEM Education η δημιουργία θα στηρίζεται στο Εμείς και όχι στο Εγώ, η φαντασία και η ανάπτυξη ικανοτήτων θα δημιουργεί τα νέα προϊόντα, και η βιωματική κατανόηση των Φυσικών Επιστημών θα αποτελέσει τη βάση ανάπτυξης του αιώνα που διανύουμε.

Ο Γιάννης Σομαλακίδης γεννήθηκε το 1959 στην Πάτρα. Σπούδασε Φυσική.

Είναι πρόεδρος της World Robot Olympiad Hellas, τον οποίο ίδρυσε το 2009 σε συνεργασία με μερικούς από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες ακαδημαϊκούς στα πεδία της μηχανολογίας και της ρομποτικής. Είναι εκπρόσωπος της World Robot Olympiad για όλες τις βαλκανικές χώρες και την Κύπρο. Επίσης, είναι πρόεδρος του οργανισμού STEM Education.

Έχει συνεισφέρει στην εισαγωγή του STEM και της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην ελληνική εκπαίδευση με τη συμβολή μίας ομάδας εθελοντών, η οποία μετρά περισσότερους από 130 εκπαιδευτικούς και ακαδημαϊκούς από ολόκληρη τη χώρα. Περισσότεροι από 3000 μαθητές συμμετέχουν κάθε χρόνο στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.