«Πλήρωμα 94»

Παιχνίδια πλοήγησης από το «Πλήρωμα 94» στο «Φεστιβάλ Γρίφων»

Στο «Φεστιβάλ Γρίφων» του Καστελλόριζου η εξειδικευμένη ομάδα του «Πλήρωμα 94» θα διοργανώσει παιχνίδια πλοήγησης καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, εναλλακτικές δράσεις που θα απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό (μαθητές όλων των βαθμίδων, κατοίκους του νησιού, επισκέπτες, ολιγομελείς ή πολυπληθείς ομάδες, κ.α.).

Τα παιχνίδια θα διακτινωθούν σε όλη την έκταση του Φεστιβάλ (εντός κτιρίων, στο σχολείο, στο Μουσείο, στο λιμάνι, σε ολόκληρο το νησί). Η φύση των γρίφων θα είναι σχετική με τη λογική του Φεστιβάλ (απλοί, σύνθετοι, επιστημονικοί, θεματικοί κλπ) και ανάλογη με το εκάστοτε κοινό.

Με λίγα λόγια οι συμμετέχοντες θα ζήσουν την εμπειρία πολλαπλών «Κρυμμένων Θησαυρών», που θα είναι προσαρμοσμένοι στο κοινό, στις ανάγκες και στις θεματικές του προγράμματος.

Περισσότερες δράσεις …  επί του νησιού, από 24 έως 26 Σεπτεμβρίου 2021.

Καλή μας αντάμωση!!!

Το «Πλήρωμα 94» έχει καρναβαλικές καταβολές. Συμμετέχει στις φάσεις του Κρυμμένου Θησαυρού του Πατρινού Καρναβαλιού, κατεξοχήν παιγνιδιού πλοήγησης, ανελλιπώς, από το 1988 με πολλές επιτυχίες και διακρίσεις. Αριθμεί περίπου 3.000 μέλη διαχρονικά, είναι δε η πρώτη καρναβαλική ομάδα που διοργάνωσε τον Κρυμμένο Θησαυρό στο Πατρινό Καρναβάλι (2011) και το πρώτο πλήρωμα που μετασχηματίστηκε σε Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (2007).
Η δράση της Α.Μ.Κ.Ε. «Πλήρωμα 94» είχε εξ αρχής σκοπούς ευρύτερα πολιτιστικούς και στόχευε στο να ξεπεραστούν τα χρονικά όρια του Πατρινού Καρναβαλιού και τα γεωγραφικά όρια της Πάτρας και της Αχαΐας. Οι δράσεις απλώνονται σε ολόκληρο τον χρόνο, ενώ τα εκτός Αχαΐας ταξίδια είναι πλέον συχνά. Τον Φεβρουάριο του 2013 το «Πλήρωμα 94» ταξίδεψε για πρώτη φορά εκτός Ελλάδος, στο Καρναβάλι του Saviano της Ιταλίας. Ακολούθησαν κι άλλες αποστολές σε Ιταλία, Σαν Μαρίνο, Σερβία και Μαυροβούνιο.
Οι τρεις κύριοι πυλώνες της δραστηριότητας του «94» είναι τα Παιχνίδια Πλοήγησης «τα Καρναβαλοτάξιδα» και οι Εκδηλώσεις Μνήμης. Παράλληλα, μόνο  υου ή συνεργαζόμενο με άλλους φορείς, το «Πλήρωμα 94» συμμετέχει και σε άλλου είδους δράσεις, όπως συνέδρια, ημερίδες, γυρίσματα, τραγούδια, παραγωγές, φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις.
Παιχνίδια Πλοήγησης είναι τα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια (ιστορικού, γεωγραφικού και πολιτιστικού χαρακτήρα). Απευθύνονται σε ολιγομελείς ομάδες που ανταγωνίζονται στην επίλυση γρίφων, την εύρεση σημείων ή αντικειμένων και σε άλλες υπαίθριες δραστηριότητες. Το κοινό  τους ποικίλει: μαθητές δημοτικού ή γυμνασίου, συμμετέχοντες σε προγράμματα ανταλλαγών, πρόσκοποι, τουρίστες, επισκέπτες φεστιβάλ, σύνεδροι κ.α.
«Καρναβαλοτάξιδα» αποκαλούνται τα ταξίδια σε πόλεις με καρναβαλικό ενδιαφέρον, μέσω των οποίων μεταλαμπαδεύονται πατρινά καρναβαλικά στοιχεία και γίνονται γνωριμίες με ανθρώπους, μέρη και έθιμα του κάθε τόπου. Μέχρι σήμερα έχουν διοργανωθεί δώδεκα τέτοια ταξίδια με ποικίλους προορισμούς εντός  και εκτός συνόρων.
Εκδηλώσεις Μνήμης, τέλος, καλούνται τα αφιερώματα που παρουσιάζονται στην Πάτρα (και κατόπιν και αλλού) για προσωπικότητες που έχουν φύγει απ’ τη ζωή, έχουν αφήσει το ίχνος τους στην τοπική ιστορία και δεν έχουν τιμηθεί επαρκώς. Για τη διεκπεραίωση αυτών των αφιερωμάτων το «Πλήρωμα 94» συνεργάζεται –πάντα σε εθελοντική βάση- με ένα πλήθος καλλιτεχνών και φορέων της πόλης.

Περισσότερα για το «Πλήρωμα 94» και τα παιγνίδια πλοήγησης στο:
https://www.thebest.gr/article/366410-