Χριστίνα Β. Οικονομοπούλου

Η Χριστίνα Β. Οικονομοπούλου, κατέχει την θέση του Προϊσταμένου Τμήματος Διοίκησης στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αρκαδία. Σπούδασε Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Δημόσια Διοίκηση και ολοκλήρωσε την Διδακτορική της διατριβή, στο Τμήμα Επιστημών Υγείας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα εξειδικεύτηκε στην Γαλλία, στην Διοίκηση Νοσοκομείων (Στρασβούργο) και στην Πληροφορική Υγείας (Παρίσι).

Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες υπηρετεί την Έρευνα και την Δημόσια Υγεία, ως στέλεχος του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ και ως Διοικήτρια – Πρόεδρος ΔΣ, του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Στις ακαδημαϊκές της δραστηριότητες, εντάσσεται η διδασκαλία, των μαθημάτων Μάνατζμεντ και Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων, σε προπτυχιακό επίπεδο, ως Λέκτορας Ν. 407, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και σ’ εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Ελλάδος και το αντίστοιχο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού, την Βελτίωση της Ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών και την Διαχείριση Κρίσεων.

Το ενδιαφέρον της για τα παιδιά, εκφράζεται πλέον και μέσω της συμμετοχής της ως μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού και για τον Πολιτισμό και τις Τέχνες, μέσω της δραστηριοποίησής της ως μέλος του ΔΣ, του Ιδρύματος «Άγγελου και Λητούς Κατακουζηνού».