Χριστίνα – Ανθή Χαρισίδου

Η Χριστίνα-Ανθή Χαρισίδου, εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέχρι πρόσφατα στο δημοτικό σχολείο Μεγίστης, με Μaster στη Μουσική εκπαίδευση θα παρουσιάσει δύο εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συνδυάζουν τη μουσική με τα μαθηματικά.

«Τα κλάσματα όταν δω… παίζω, ακούω, περπατώ!»

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα στοχεύει στη σύνδεση ανάμεσα στα Μαθηματικά και τη Μουσική. Συγκεκριμένα, ενισχύει την κατανόηση των κλασμάτων με τη βοήθεια της μουσικής και του ρυθμού και οδηγεί στη σύνδεση των κλασμάτων με τις χρονικές αξίες των μουσικών φθογγόσημων.

Η ηλικία που απευθύνεται είναι μαθητές Ε’ και Στ’ τάξης Δημοτικού. Διάρκεια 2 διδακτικές ώρες.

«Μέδουσα, μέδουσα είσαι εδώ;»: Βιωματική προσέγγιση του μυθικού πλάσματος μέσα από τις τέχνες

Προτείνεται μια διαθεματική προσέγγιση της Μέδουσας ενός μυθολογικού πλάσματος – που αποτελεί και έναν πρωτότυπο και ευφάνταστο γρίφο πρωταγωνιστή του Φεστιβάλ- με τα εικαστικά, τη μουσική μέσω μιας ηχοϊστορίας αλλά και το θεατρικό παιχνίδι.

Καλλιτεχνικό δρώμενο

Η Χριστίνα – Ανθή Χαρισίδου, κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής της θητείας, στο νησί οργάνωσε τη χορευτική ομάδα «Απανταχού».

Οι μαθητές και οι ενήλικες του νησιού που ανήκουν στην ομάδα θα πλαισιώσουν την έναρξη του φεστιβάλ με:

  • Παραδοσιακούς χορούς
  • Παραδοσιακό Τραγούδι με τη συνοδεία body percussion

H εφημερίδα “Το Έθνος” έγραψε: Άγιος Γεώργιος Σαντραπέ στο Καστελόριζο: Άναψε πάλι ο φάρος στο τελευταίο Φανάρι του Αιγαίου

Με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη απoφοίτησε με Άριστα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και έπειτα ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μουσική Εκπαίδευση σε τυπικά και άτυπα περιβάλλοντα στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εμπειροτέχνης στη Λύρα Θράκης, ενώ φοιτά στο τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιωαννίνων και είναι κάτοχος ανωτέρων θεωρητικών Ευρωπαϊκής μουσικής (Αντίστιξη, Αρμονία).

Έχει εργαστεί ως Erasmus placement trainee στα Τμήματα ελληνικής Γλώσσας του Παρισιού, ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας  εκπαίδευσης στην Α’ Αθήνας και στη Μεγίστη, ενώ διαθέτει εμπειρία σε πλαίσια τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης.

Οι ερευνητικές τις δημοσιεύσεις αφορούν τη μουσική εκπαίδευση και τη μουσειακή αγωγή.