Συμμετέχοντες Φορείς – Καστελλόριζο 2023

Ο ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής

O ακαδημαϊκός κ. Σταμάτης Κριμιζής, διεθνώς διακεκριμένος διαστημικός επιστήμονας και πρωτοπόρος ερευνητής με συμμετοχή στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των Η.Π.Α. και της NASA τιμά με την παρουσία του το φετινό Φεστιβάλ Γρίφων. Με την ομιλία του “Aπόκτηση γνώσης σε αχαρτογράφητα νερά: Τροχιές, κατασκευές, και ομαδική δουλειά στο Διάστημα» θα μας μυήσει στα μυστικά του μεγάλου εγχειρήματος, αυτού της πλοήγησης στο αχανές διάστημα.

Read More

Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ

Ο διευθυντής ερευνών Δρ. Μανόλης Αγγελάκης και η ερευνητική του ομάδα θα παρουσιάσουν τέσσερα ενδιαφέροντα πειράματα. «Παίζοντας λοιπόν θα βρούμε τον μικρό επιστήμονα που κρύβεται μέσα μας…»

Read More

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – Κέντρο Επισκεπτών στο Θησείο

Η θρυλική αστροπαρατήρηση/ηλιοπαρατήρηση…και όχι μόνο από ερευνητές του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας/Κρήτης και της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης «Διόσκουλοι» στον χώρο του αεροδρομίου και σε άλλους εξωτερικούς χώρους

Read More

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής & Ψηφιακής Καινοτομίας Τμήματος Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας θα παρουσιάσει δύο ξεχωριστές δράσεις που αναδεικνύουν την εφαρμογή των Escape Rooms – Escape4Health στα προγράμματα σπουδών της υγειονομικής περίθαλψης, φέρνοντας καινοτομία στην πολυεπαγγελματική εκπαίδευση.

Read More

Δρ. Μάρκος Σκουλάτος – Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου

Ο φυσικός ερευνητής του πανεπιστημίου Μονάχου Δρ. Μάρκος Σκουλάτος θα παρουσιάσει τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων: ο θαυμαστός κόσμος των γραναζιών και πως η αρχαία τεχνολογία μας οδηγεί σε σύγχρονα δημιουργικά παιγνίδια.

Read More

Μουσείο Γρίφων: Δράσεις

Ξενάγηση στο Μουσείο Γρίφων.
Ξενάγηση στο βουνό μέσα από μοναδικά μονοπάτια για να γνωρίσουν την ιστορία και τη φύση του νησιού.

Read More

ΟΔΥΣΣΕΑΣ – Το Χαμόγελο του Παιδιού

«CONVEY: Not a Game», ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι γρίφων με θέμα την παρενόχληση, στο 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Read More

Η Ελληνική MENSA στo Καστελλόριζο

Η MENSA είναι o παγκόσμιος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός σκοπός το οποίου είναι η αναγνώριση, η υποστήριξη, η έρευνα και η προώθηση της ανθρώπινης ευφυΐας ως μέσο έκφρασης αλλά και ως μέσο προόδου της ανθρωπότητας.

Read More

Ένωση Ελλήνων Φυσικών

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών συμμετέχει στο φεστιβάλ με το πρωτότυπο και διαδραστικό πρόγραμμα πειραματικής διδασκαλίας των φυσικών επιστημών Science is Fun.

Read More

Science is fun – Δημήτρης Κονιδιτσιώτης

Ο Δημήτρης Κονιδιτσιώτης μας υπόσχεται ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο των Φυσικών Επιστημών, μέσα από πρωτότυπα, έξυπνα και εντυπωσιακά πειράματα

Read More

Αστρονομική Ένωση Σπάρτης «Διόσκουροι»

O Φαρμακόπουλος Αντώνης, Πρόεδρος της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης «Διόσκουροι», Ερασιτέχνης Αστρονόμος και διεθνώς καταξιωμένος αστροφωτογράφος, συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα παρουσιάσει στα πλαίσια της καθιερωμένης πλέον αστροπαρατήρησης του Καστελλόριζου, την παρακάτω ενδιαφέρουσα δράση: Αστροφωτογραφία Βαθέως Ουρανού

Read More

Μιχάλης Τούλουζας

Ένας από τους δύο Έλληνες χαρισματικούς γριφοποιούς, με καταγωγή από το Καστελλόριζο, συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στο φεστιβάλ με τους εντυπωσιακούς του ξύλινους γρίφους – σπαζοκεφαλιές.

Read More

Γιώργος Πέττας

Ο Γιώργος Πέττας, ο ιδιόρρυθμος ξυλουργός/ επιπλοποιός από την Κόρινθο θα παρουσιάσει ξύλινες κατασκευές με βάση την κυρτότητα

Read More

Χριστίνα – Ανθή Χαρισίδου

Δύο εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συνδέουν την μουσική με τα μαθηματικά από την Χριστίνα-Ανθή Χαρισίδου (Εκπαιδευτικό, 10ου Δημοτικού Καλλιθέας), που δίδαξε στο σχολείο του νησιού.

Read More

Γιώργος Τζεδάκης – «Μία Σταγόνα Ροδιακής Ιστορίας»

Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ του Γιώργου Τζεδάκη «ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ / Επιχείρηση ANGLO» από τη σειρά «Μια σταγόνα Ροδιακής Ιστορίας». Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στους ήρωες Γιώργο Κυρμιχάλη από τη Σορωνή και Νικόλαο Σάββα από το Καστελλόριζομ, εξίσου ηρωϊκή μορφή με αυτή της Κυρά της Ρω.

Read More