Funky Dragon

Οι δράσεις μας αφορούν τη μύηση στο μαγικό κόσμο της  διεπιστημονικής εκπαίδευσης όπου η αφήγηση ζωντανεύει μέσα από κατασκευές, ηλεκτρονική, προγραμματισμό και μαγικά ξόρκια! Τίποτα δεν είναι αδύνατο!

Κόμικ και Κρυπτογραφία  – Εργαστήριο

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στην επιστήμη της κρυπτογραφίας μέσα από τη δημιουργία κόμικ. Η δραστηριότητα χωρίζεται σε 3 μέρη:

α) Κρυπτογραφία
Αρχικά οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν βασικές μορφές κρυπτογράφησης, όπως ο κώδικας Μορς και ο Αλγόριθμος του Καίσαρα. Η διαδικασία αυτή θα γίνει μέσω σύντομης παρουσίασης, συζήτησης και πρακτικής επιλυσης απλών κρυπτογραφημένων μηνυμάτων.

β) Κόμικς
Στη συνέχεια, θα γίνει συζήτηση και παρουσίαση γύρω από την τέχνη των κόμικς και απλές τεχνικές αφήγησης που αυτά χρησιμοποιούν.

γ) Πρόκληση
Κάθε συμμετέχοντας θα τραβήξει 3 τυχαίες κρυπτογραφημένες λέξεις. Στόχος είναι να καταφέρει να τις αποκρυπτογραφήσει και με βάση αυτές να σχεδιάσει μια σύντομη ιστορία.

Διάρκεια 90 λεπτάΗλικίες 10-17, έως 30 άτομα ανά εργαστήριο σε εσωτερικό χώρο.

Βασίλης Κουκουτσίδης: Ηλεκτρονική, Αθλητισμός και πολλή σοκολάτα!

Αυτά τα υλικά επιλέχθηκαν για φτιαχτεί ο Βασίλης Κουκουτσίδης.

Αλλά ... Ο καθηγητής Κομιξόμιουμ έβαλε κατά λάθος ένα συστατικό παραπάνω. Το χημικό F!

Έτσι γεννήθηκε ο kuku !!! Έχει αυτοεκδώσει 3 zines ( utrip, Πυξ mics και το punk παραμύθι Pills and Potions). Στην σοβαρή πλευρά του φεγγαριού και της ζωής ασχολείται με το S.T.E.A.M.

Μια φορά κι έναν καιρό, σε έναν γαλαξία μακρινό, γεννήθηκε μια μικρή μηχανικός με μια μυστική δύναμη.

Τη δύναμη της φαντασίας!

Οπλισμένη με μολύβια και κατσαβίδια, ταξιδεύει από την αρχιτεκτονική, στον προγραμματισμό, σε κόσμους επικής φαντασίας και τεχνολογίας με σκοπό να καταρρίψει τους τοίχους που τους χωρίζουν, για μια νέα γενιά padawans που μπορούν να δημιουργήσουν τα πάντα!

Τα επίσημα διαπιστευτήρια της γράφουν επάνω Υποψήφια Διδάκτωρ της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχ. του ΕΜΠ.

Facebook: Funky Dragon Instagram: @funkydragonspace Youtube: Funky Dragon Space