ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ

H Ομάδα ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ είναι μια μεγάλη παρέα εθελοντών, που εμπνέει και στηρίζει τη δημιουργία λεσχών ανάγνωσης, καθώς και άλλων δραστηριοτήτων που προάγουν το στοχασμό, τη γνώση και το διάλογο.

Τεύκρος Μιχαηλίδης

  • «Μαθηματικά: Βρετανός μπάτλερ ή δράκουλας των Καρπαθίων» – Ομιλία
    Διάρκεια 20′ – Ευρύ κοινό (παιδιά και ενήλικες)
  • «Γράψε κι εσύ μια μαθηματική ιστορία» – Εργαστήρι
    Διάρκεια 30′ – Μαθητές Γυμνασίου  – Λυκείου. Μέγιστος αριθμός 20.

Άλκηστη Πατρινέλη – Δύο εργαστήρια για παιδιά

  • «Συμμετρία και Πλακοστρώσεις»
    Διάρκεια 60′ – για παιδιά από Στ’ Δημοτικού έως και Β’ Γυμνασίου
  • «Κρυπτογραφία και Κρυπτανάλυση»
    Διάρκεια 60′ – για μαθητές Β’ & Γ’ Γυμνασίου

Στέλλα Δημητρακοπούλου – Ομιλία

  • «Τα μαθηματικά και η λογοτεχνία στον “Χρυσό Σκαραβαίο” του Έντγκαρ Άλλαν Πόε».
O Τεύκρος Μιχαηλίδης είναι Κύπριος μαθηματικός και συγγραφέας που, παράλληλα με τη διδασκαλία στη μέση εκπαίδευση, δραστηριοποιείται στον χώρο της «μαθηματικής μυθοπλασίας».
Έχει εκδώσει έξι μυθιστορήματα, μια συλλογή αστυνομικών διηγημάτων και τρία βιβλία επιστημονικής εκλαΐκευσης. Ακόμα συμμετείχε με διηγήματά του σε πολλούς συλλογικούς τόμους. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε οκτώ ξένες γλώσσες. Η Γαλλική Δημοκρατία τον έχει τιμήσει με τον τίτλο «Chevalier dans l’ Ordre des Palmes Académiques». Το πρόσφατο ιστορικό – αστυνομικό του μυθιστόρημα, «Φονικό στη μεγάλη εκκλησία», εκτυλίσσεται στο Βυζάντιο, την εποχή του Ιουστινιανού.
Η Άλκηστη Πατρινέλη σπούδασε μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1986 -1991). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (M.Sc.) στην εκπαίδευση από το Nova Southeastern University of Florida. Εργάζεται από το 1992 ως καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Από το 2006, συντονίζει λέσχες ανάγνωσης στο σχολείο, και συμμετέχει ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες της ομάδας ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ.
Η Στέλλα Δημητρακοπούλου ζει στον Βόλο και εργάζεται ως Μαθηματικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει ολοκληρώσει τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι Υπ. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι µέλος της ομάδας ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ από ιδρύσεώς της και έχει συντονίσει επί σειρά ετών Λέσχες Ανάγνωσης, σχολικές και ενηλίκων.