Μιχάλης Τούλουζας

Έκθεση γρίφων:

Πρόκειται για μια άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση με δικούς του γρίφους, ξεκινώντας:

• από έναν απλό γρίφο έως ένα πολύπλοκο
• κάποια διεθνώς βραβευμένα σχέδια στον χώρο της σπαζοκεφαλιάς
• γιατί μας αρέσει να παίζουμε;

Απευθύνομαι σε όλες τις ηλικίες, αλλά αν θα έπρεπε να αναφερθώ στην συγκεκριμένη παρουσίαση, νομίζω ότι γίνεται καλύτερα αντιληπτή, σε ηλικίες από 14 έως 156.
Σε μεγαλύτερες από 156 ετών μπορεί να χρειαστεί απλά μια επανάληψη.

Kαλύτερη επικοινωνία με 4 άτομα, με διάρκεια όσο χρειαστεί.

Mε πάθος υποστηρίζει: “Puzzling makes a better world” by Mike Toulouzas.

Η φωτογραφία της απονομής είναι της φωτογράφου Ιωάννας Κόντου.

Μχάλης Τούλουζας (Γριφοποιός, Ξύλινες σπαζοκεφαλιές – Γριφόραμα)
www.puzzzlevision.com

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1968 και μεγάλωσα στο Παλαιό Φάληρο έχω καταβολές και από Καστελλόριζο.

Από μικρό παιδί με γοήτευαν τα σχήματα όπως και σε όλα τα παιδιά βέβαια αλλά σε μένα συνέχισαν για πολλά πολλά χρόνια. Κάποια στιγμή, μεγάλος πια και οικογενειάρχης, βρέθηκα σε ένα μαγαζί με ξύλινους γρίφους, σπαζοκεφαλιές, και εντυπωσιάστηκα πολύ, γιατί κάτι τέτοιο δεν είχα ξαναδεί. Τελικά ενώ πήγα να αγοράσω κάτι για τα παιδιά μου, έφυγα αγοράζοντας κάτι και για μένα, Από τότε έγινε μία Θεοδωρική και πολύ σημαντική αλλαγή στη ζωή μου. Άρχισα την αναζήτηση στο πώς μπορώ να κατασκευάσω και εγώ τέτοιες πολυεδρικές σπαζοκεφαλιές και κουτσά-στραβά κατάφερα να φτιάξω μερικά σχέδια ενός πολύ μεγάλου σχεδιαστή ανάλογων σπαζοκεφαλιών, του Stewart Coffin.

Τα βιβλία του μου έδωσαν έμπνευση και ξεκίνησα και πειραματίζομαι σε δικά μου σχέδια. Τώρα πια λαμβάνω μέρος σε διαγωνισμούς κατασκευής ξύλινων τέτοιων γρίφων στο εξωτερικό κάθε χρόνο αλλά και πρόσφατα τα τελευταία τρία χρόνια και στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο Καστελλόριζο. Όλη η κατασκευή του ξύλινου γρίφου πάντως θέλει αγάπη και μεράκι.

Πιστεύω ότι σπαζοκεφαλιές έχουν τη όμορφη δυνατότητα να σταματούν για λίγο αυτό τον κόσμο που όλα τρέχουν γρήγορα λόγω τεχνολογίας.

Αυτό κάνει τον κόσμο μας καλύτερο. Η αναζήτηση, η αφύπνιση, ο έρωτας στην κάθε στιγμή πού ζούμε όταν της δίνουμε σημασία!