Ο Μιχάλης Λάμπρου στην Αθήνα

Ο Μιχάλης Λάμπρου, καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, θα συμμετάσχει με μία ομιλία του, παρουσιάσεις σε μαθητές κάθε ηλικίας και θα διοργανώσει τον μαθητικό διαγωνισμό: «Με χαρτί και μολύβι»

  • Μία ομιλία του με θέμα: Διαμάντια από τα αρχαία Ελληνικά Μαθηματικά.
    Στην ομιλία θα γίνει μία περιήγηση στα αρχαία Ελληνικά Μαθηματικά και την σπουδαιότητά τους. Ειδικά θα αναφερθούν τα σημαντικά επιτεύγματα εκείνης της εποχής και πώς αυτά έφτασαν μέχρι τις ημέρες μας. Η ομιλία απευθύνεται στο γενικό κοινό και στους μαθητές, και δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να την παρακολουθήσει κανείς.
  • Έξυπνες παρουσιάσεις Μαθηματικών μαγικών τρικ. 
    Για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και ευρύ κοινό.
    Θα παρουσιάσει εν συντομία την ιστορία των Μαθηματικών μαγικών τρικ, από την αρχαιότητα στην σύγχρονη εποχή και στη συνέχεια μερικά ενδιαφέροντα τέτοια μαγικά τρικ. Η ιδέα είναι να προκληθεί το ενδιαφέρον του μαθητή με σκοπό να αναζητήσει την εξήγησή τους. 
  • Μαθητικός Μαθηματικός διαγωνισμός «Με χαρτί και μολύβι».
    Σάββατο 17/12 (14.00 -18.00) για περισσότερες πληροφορίες

Ο Μιχάλης Λάμπρου γεννήθηκε στη Κένυα, όπου είχαν μεταναστεύσει οι γονείς του.

Τέλειωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο στην Αθήνα και τις Πανεπιστημιακές του σπουδές στο Λονδίνο, από όπου πήρε Πτυχίο, Μάστερ και Διδακτορικό στα Μαθηματικά. Σήμερα εργάζεται ως Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Kρήτης.

Έχει δημοσιεύσει 25 ερευνητικές εργασίες στα Καθαρά Μαθηματικά, έχει ασχοληθεί ερευνητικά με την Ιστορία των Μαθηματικών, έχει συγγράψει πλήθος σημειώσεων για φοιτητές, 12 βιβλία για μαθητές σχολείου, ένα Λεξικό Αγγλοελληνικών Μαθηματικών όρων, έχει μεταφράσει 5 βιβλία, έχει επιμεληθεί 17, έχει συγγράψει εκλαϊκευτικά άρθρα καθώς και λήμματα σε ξένες εγκυκλοπαίδειες.

Επίσης ασχολήθηκε με Μαθηματικές Ολυμπιάδες, εκπροσωπώντας τέσσερις φορές την Ελλάδα ως αρχηγός της αποστολής. Τελευταία είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος στη χώρα μας του Διεθνούς Μαθηματικού Διαγωνισμού «Καγκουρό». Είναι έγγαμος με τρία παιδιά, τα οποία σήμερα έχουν τελειώσει τις Πανεπιστημιακές τους σπουδές και εργάζονται.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης στα 40 χρόνια λειτουργίας του έχει αναδειχθεί σε ένα έντονα εξωστρεφές και καινοτόμο εκπαιδευτικό και ερευνητικό Ίδρυμα με σημαντικές επιστημονικές διακρίσεις και ξεχωριστή παρουσία στις διεθνείς κατατάξεις. Σήμερα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης διαθέτει πέντε σχολές (Φιλοσοφική, Κοινωνικών Επιστημών, Επιστημών Αγωγής, Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, και Επιστημών Υγείας), με δεκαέξι τμήματα που καλύπτουν έναν ευρύτατο επιστημονικό χώρο.