WRO Hellas στην Αθήνα

Τα στοιχεία που συνθέτουν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023 με θέμα τις Έξυπνες Πόλεις και περιλαμβάνουν τις παρακάτω καινοτομικές αλλαγές θα αποτελέσουν την παρουσίαση του WRO Hellas στο φεστιβάλ:

  • Ενιαίο θέμα για όλες τις ηλικίες
  • Η εισαγωγή των απλών μηχανών
  • Η εισαγωγή των μετρήσεων στο Δημοτικό.

Λίγα λόγια για τον WRO:

Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης με διακριτικό τίτλο WRO Hellas (World Robot Olympiad – W.R.O.) είναι ο κύριος φορέας διεξαγωγής διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αποτελούμε τον επίσημο φορέα διοργάνωσης της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής  στην Ελλάδα.

Με όχημά μας τους Μαθητικούς διαγωνισμούς STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, επιδιώκουμε την εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής, καθώς και της ευρύτερης μεθοδολογίας STEM (Science – Technology – Engineering-Mathematics), στο επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας.

Ο WRO Hellas διοργανώνει δύο ξεχωριστούς διαγωνισμούς για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες: τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (Σεπτέμβριος – Μάρτιος) και τον Προκριματικό για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (Ιανουάριος-Ιούλιος).

Οι διαγωνισμοί μας αξιοποιούνται ως κίνητρο για τη δημιουργία και τη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, με σκοπό τόσο την αύξηση του ενεργού ενδιαφέροντος από τη σχολική κοινότητα απέναντι στην εκπαιδευτική ρομποτική, όσο και τον ευρύτερο εκσυγχρονισμό των ελληνικών σχολείων, μέσα από τον εφοδιασμό τους με εξοπλισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Φέτος ολοκληρώνονται 17 χρόνια στην προσπάθεια εισαγωγής της εκπαιδευτικής ρομποτικής καθώς και της μεθοδολογίας STEM στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Ο φετινός Πανελλήνιος Διαγωνισμός διοργανώνεται για 9η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.