Garage – Stem Education στην Αθήνα

Το GARAGE Ρομποτικής βασίζεται σε δύο σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους: τη διερευνητική  και την εμπειρική μάθηση.

Εδώ, δεν λέμε στα παιδιά «ησυχία!». Ενισχύουμε την αμφισβήτηση, τις ερωτήσεις, τη ζωντάνια, την πρωτοβουλία, την ενεργητική δράση. Τα παιδιά δουλεύουν βάσει στόχου, και, με σωστή καθοδήγηση, ερευνούν μόνα τους πώς θα επιλύουν ένα πρόβλημα. Γι’ αυτό, αντί για δάσκαλο, η δική μας «τάξη» έχει προπονητή (coach)!

Στο Garage Ρομποτικής δεν έχουμε θρανία. Εξοικειώνουμε τα παιδιά με τη γνώση μέσω του πειραματισμού, της ενεργούς συμμετοχής και της ομαδικής συνεργασίας. Η θεωρία εμπεδώνεται από την πρακτική εμπλοκή, χωρίς απομνημόνευση.

Επίσης είναι ιδιαιτέρως σημαντικό ότι τα βιβλία στο Garage Ρομποτικής αντικαθίστανται από τη «ζωντανή» τεχνολογική διάδραση: Ρομπότ, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), Τρισδιάστατη Εκτύπωση (3D Printing), Τρισδιάστατη Σχεδίαση (3D Design), Εικονική Πραγματικότητα (Virtual Reality), Επαυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality) είναι τα βραβευμένα, υπερσύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία στα χέρια των παιδιών.

Έτσι, η γνώση γίνεται κτήμα μέσα από τη δημιουργικότητα, τη συναισθηματική εμπλοκή και, πάνω απ’ όλα, το παιχνίδι!

Την ομάδα εκπαιδευτικών των κέντρων ρομποτικής GARAGE συντονίζει και κατευθύνει ο κ. Δημήτρης Μωραΐτης. Πλαισιώνεται από μια ομάδα εκπαιδευτικών, προγραμματιστών και μηχανικών, που όλοι μαζί δημιουργούν ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό περιβάλλον που θα οπλίσει τα παιδιά με τα εργαλεία εκείνα που απαιτούνται για την αυριανή κοινωνία.

Στο Φεστιβάλ το Garage θα συμμετέχει με:

Μια δια-δραστική έκθεση που θα περιλαμβάνει:

  • Δύο ρομπότ που θα λύνουν το κύβο του rubik
  • Ένα ρομπότ που θα ακολουθεί τη γραμμή
  • Ένα ρομπότ ισορροπίας

Ο προτεινόμενος σχεδιασμός απευθύνεται σε ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ μαθητών από 5 έως 14 ετών.

Σημειώνεται ότι οι ηλιακές ομάδες συνήθως είναι ανά 2 σχολικές τάξεις, ήτοι 1 πρόγραμμα σπουδών για Α΄ και Β΄ τάξη Δημοτικού.

Ένα σύντομου workshop:
Ρομπότ που θα τα προγραμματίζουν οι μαθητές επί τόπου ώστε να βγουν από ένα λαβύρινθο
(ηλικίες 6 – 8)