Πανεπιστήμιο Κρήτης – Σιλουανός Μπραζιτίκος

Ο Σιλουανός Μπραζιτίκος ασχολείται με φαινόμενα στις μεγάλες διαστάσεις και ειδικότερα, γεωμετρικά και πιθανοθεωρητικά φαινόμενα.

Δηλαδή πώς μεταβάλλεται ο όγκος ενός (κυρτού) σχήματος ανάλογα με τη διάσταση;

Πώς μεταβάλλονται τα άλλα γεωμετρικά του χαρακτηριστικά;

Πολλές φορές η διαίσθηση που έχουμε από το επίπεδο, αλλά και τον χώρο σταματάει να ισχύει όταν η διάσταση γίνει αρκετά μεγάλη. 

Ο Σιλουανός Μπραζιτίκος γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1990.

Εισήχθη στο Μαθηματικό Αθηνών το 2008 και πήρε πτυχίο από εκεί με Άριστα το 2012. Πήρε το διδακτορικό το 2017 στο ίδιο τμήμα, με επιβλέποντα καθηγητή τον Απόστολο Γιαννόπουλο, με θέμα «Γεωμετρική Συναρτησιακή Ανάλυση και Εφαρμογές στην Συνδυαστική».

Στη συνέχεια έκανε postdoc στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, έχοντας την υποτροφία Seggie Brown. Είναι πλέον Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι συσυγγραφέας στην μονογραφία «Geometry of Isotropic Convex Bodies», που έχει εκδοθεί από την Αμερικάνικη Μαθηματική Εταιρεία.

Όσον αφορά στους μαθηματικούς διαγωνισμούς έχει Χάλκινο Μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα της Ισπανίας (2008), Εύφημη μνεία στη Διεθνή Ολυμπιάδα του Βιετναμ (2007) και Χρυσό Μετάλλιο στη Μεσογειάδα του 2008. Το 2015 και το 2018 δύο δικά του προβλήματα τέθηκαν στη Διεθνή Ολυμπιάδα.