Ελένη Κίτσιου

Η  μεγάλωσε στα Τρίκαλα. Τα τελευταία σχολικά της χρόνια φοίτησε σε ελληνικό σχολείο στη Στουτγάρδη Γερμανίας και κατόπιν σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Για μία δεκαετία δίδαξε Γαλλικά σε δημοτικά σχολεία, φροντιστήρια ξένων γλωσσών και ΚΕΕ, σε Τρίκαλα και Πάτρα, όπου ζει από το 2005.

Παράλληλα ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τα ΜΜΕ, ως ραδιοφωνική παραγωγός στο Ράδιο Ζυγός (Τρίκαλα) και στους Kiss Fm και Star Fm (Πάτρα). Έχει επίσης εργαστεί ως ειδική συνεργάτης του Δημάρχου Πατρέων στο τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων και ως Project Manager στην εταιρία Prime Marketing.

Από το 2017 εργάζεται στον Tηλεοπτικό Περιφερειακό Σταθμό ΙΟΝΙΑΝ. Με αφετηρία την Πάτρα ταξιδεύει σε τουριστικούς προορισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, παρουσιάζοντας την ταξιδιωτική εκπομπή “Travel Life”. Την τελευταία πενταετία έχει επίσης παρουσιάσει και συντονίσει ποίκιλες εκδηλώσεις (βραβεύσεις, συνέδρια, αθλητικές διοργανώσεις, πολιτιστικές δράσεις, παρουσιάσεις βιβλίων κ.α.) σε Πάτρα, Αίγιο, Καλαμάτα, Ζάκυνθο, Καστελλόριζο, Τρίκαλα, Κέρκυρα κ.α. Moto της: «Η ζωή είναι ταξίδι»!

Στο ταξίδι της ζωής της έχει υπάρξει υπέρμαχος της ιδέας του εθελοντισμού, συμμετέχοντας ως εθελόντρια σε ποικιλία δράσεων με αθλητικές, πολιτιστικές, επιστημονικές και καλλιτεχνικές αναφορές. Επί σειρά ετών έχει συμμετάσχει (είτε ως μέλος ομάδας, είτε ως επικεφαλής) στην εκπαίδευση και το συντονισμό πολυπληθών ομάδων εθελοντών σε δράσεις όπως Αθήνα 2004, Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής, TEDxPatras, Patras Science Festival, Ιερή Πόλη the game, Regional Growth Conference, Πατρινό Καρναβάλι, Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλοριζου κα.

Στο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου συμμετείχε από την πρώτη διοργάνωση, το 2021, ως μέλος της ομάδας Πλήρωμα 94. Το 2022 ακολουθεί με ιδιαίτερη χαρά το ταξίδι του Φεστιβάλ σε Καστελλόριζο, Πάτρα και Αθήνα ως μέλος της ομάδας.