Μπέττη-Τζόαν Μούζακ

Η Μπέττη-Τζόαν Μούζακ γεννήθηκε στο Οχάιο των Η.Π.Α. Μεγάλωσε στην Γλυφάδα Αττικής και έλαβε το απολυτήριο Λυκείου από το 1οΛύκειο Γλυφάδας, του οποίου διατέλεσε και σημαιοφόρος. Σπούδασε Βιολογικές Επιστήμες στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γενετική Ανθρώπου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν στις Η.Π.Α. Μιλάει άπταιστα αγγλικά (κατέχει το πιστοποιητικό PROFICIENCYINENGLISHμε διάκριση) και λίγα γαλλικά. Έχει επιμορφωθεί στις Νέες Τεχνολογίες, στην Αξιολόγηση στο Γυμνάσιο, στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών, στην Οργάνωση Σχολικών Βιβλιοθηκών, στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και στη Διοίκηση Σχολικών Μονάδων.

Εργάστηκε σε ερευνητικά προγράμματα στο Ε.Κ.Π.Α (επί μία διετία), στον Αγ. Σάββα και στο Νοσοκομείο Παίδων. Δίδαξε βιολογία στα προπαρασκευαστικά τμήματα εισαγωγής σε αγγλικά πανεπιστήμια (FoundationProgrammes) σε αποφοίτους Λυκείου στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα επί μία διετία και στο Βρετανικό Συμβούλιο επί μία τριετία. Ταυτόχρονα εργαζόταν ως Καθηγήτρια Εφαρμογών στα Τ.Ε.Ι. Αθήνας στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (για τέσσερα χρόνια). Επί μία δεκαετία δίδασκε βιολογία και χημεία στο τμήμα του Διεθνούς Απολυτηρίου των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα. Από το 2006,  μετά από επιτυχείς εξετάσεις στον Α.Σ.Ε.Π., εκπλήρωσε το όνειρό της να προσφέρει τις υπηρεσίες της στη γενέτειρα της μητέρας της – στο Καστελλόριζο – και από το 2007 εκτελεί χρέη Διευθύντριας του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Καστελλορίζου.

Κάθε σχολικό έτος συντονίζει σχολικές δραστηριότητες μέσα στα πλαίσια Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων, καθώς και Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, πολλές από τις οποίες έχουν διακριθεί.